Positionering: durf je smoel te kiezen!

positionering door TekstontwerpHet is een oeroude les bij marketing: durf te kiezen om tot een herkenbare ‘smoel’ en een duidelijke positionering te komen. Een waardevol uitgangspunt dat tegenwoordig ook veelvuldig bij Citymarketing toegepast wordt.
 
En terecht, want vertellen dat iedereen in een dorp voor alles terecht kan, werkt niet. Kiezen voor een herkenbaar en vooral onderscheidend gezicht gebaseerd op je sterktes en dát vervolgens uitdragen, wel.

 

Positioneren is keuzes maken

Ook in de gemeente waar ik woon en werk als journalist en copywriter, wordt volop gecitymarketeerd. Al jaren is Haarlemmermeer bezig om onze polder te positioneren als duurzame gemeente, maar ook als gemeente waar het fijn wonen, werken en recreëren is. En dat is het ook, want ondernemers en inwoners krijgen hier volop de ruimte.
 
Maar misschien wel té veel ruimte, bedacht ik me laatst toen ik het lokale weekblad las. Want de raad keurde onlangs de plannen goed voor de bouw van een grootschalig sekspaleis in Hoofddorp. Waar eerst Europa’s grootste saunacomplex gepland stond, mag nu door een raadslid en ondernemer een erotisch uitgaanscentrum van een paar honderd miljoen euro neergezet worden.

 

Kies en dan komt de slogan vanzelf…

Als ik een paar bladzijden omsla, lees ik een bericht dat de gemeente trots is op haar nieuwste slogan die op het gemeentelijk busvervoer prijkt. ‘Hier swingt het’ valt voortaan op de achterkant van de bussen te lezen! Terwijl een andere poster het heeft over ‘boeien, binden en verbinden’….
 
Tja, het is maar voor welke positionering je als gemeente wilt gaan, maar het valt Haarlemmermeer in elk geval niet te verwijten dat ze NIET durft te kiezen!

 

 

Heeft uw bedrijf al een duidelijke positionering?
Tekstontwerp helpt u kiezen…. Kijk bij marketing & concepten of neem direct contact op!