Growth hacking: wat is het en wat kun je ermee?

Groeigericht en groei gedreven. Deze focus is tegenwoordig erg geliefd bij het ontwikkelen van producten, websites en zelfs teksten. Omdat het volgens de ervaringen bewezen zorgt voor groei, meer leads en bezoekers en ook nog meer conversie. Growth hacking wordt dit ook wel genoemd. Maar wat is dat nou precies en wat kun je ermee?

growth hacking groeigedreven Wat is growth hacking?

Growth hacking is een proces van snelle zowel conventionele als onconventionele marketingexperimenten die leiden tot groei van een bedrijf. Het draait bij growth hacking vooral om bouwen, meten en leren in de praktijk. Niet soms eens een keertje, maar altijd. Om de strategie te laten aanpassen aan de specifieke behoeften van elk team of bedrijf, groot of klein, in elk stadium van groei.

 

De term growth hacking werd in 2010 voor het eerst gebruikt door Sean Ellis, om in de loop der tijd te ontwikkelen tot een echt vakgebied. Vandaag de dag is growth hacking een proces dat door de snelst groeiende bedrijven wordt doorlopen om snelle en duurzame groei van klanten en omzet te stimuleren. Om zaken of nieuwe producten te kunnen valideren, innoveren en schalen.

 

Enkele voordelen van growth hacking

  1. Overleef verstoring in concurrerende omgevingen
  2. Verplaats en leer snel als een team
  3. Gebruik gegevens om de klantenbetrokkenheid te verbeteren
  4. Focus op bestaande middelen voor maximale impact
  5. Profiteer van nieuwe technologie
  6. Valideer, innoveer en schaal
  7. Stimuleer snelle en duurzame groei klanten en omzet

Maar wat doen growth hackers dan precies?

Growth hackers richten zich op de hele klantreis: bewustmaking, overname, activatie, behoud, inkomsten en doorverwijzingen met de focus op conversie. Dit in tegenstelling tot traditionele marketeers die zich vaak alleen richten op ‘awareness and acquisition’. Door kleine experimenten op verschillende soorten kanalen te doen, kunnen bedrijven van die resultaten leren en de manier van werken meteen optimaliseren.

 

Growth hackers zoeken naar kansen voor bedrijven om te groeien, met behulp van onconventionele en onbekende tactieken. Hiermee vervangen ze statische marketingplannen en ‘vastgeroeste’ teams met een meer flexibele, cross-functionele benadering. Ze stellen bedrijven daarmee in staat om volledig te kunnen focussen op de duurzame en schaalbare groei van het bedrijf.

 

Growth hacking: een nieuw tijdperk

Een nieuwe tijd, een nieuwe manier van marketing is daarmee aangebroken. Eentje die de scheidslijnen tussen data-analyses, coderen en marketing laat verdwenen. Een periode waarin grote marketingcampagnes zijn verruild voor kleine experimenten en continue testen van lopende campagnes. Voorbij is het ellenlang wachten op de resultaten van tijdrovende, dure campagnes. Het is nu leren, ontwikkelen en groeien in de praktijk!