Content marketing: wat is het en wat kan je ermee?

Verbinden met inhoud. Het aanbieden van hyperrelevante informatie aan je doelgroep. Content is king. We horen steeds meer en vaker over content marketing en mensen en bedrijven lijken massaal aan het bloggen en vloggen geslagen. Maar wat is content marketing nu precies, waarom is het zo belangrijk en wat kan je ermee?

Door de razendsnelle technologische ontwikkelingen in de afgelopen jaren zijn er nieuwe media bijgekomen die sneller, goedkoper en veel persoonlijker zijn dan traditionele media. Consumenten zien door de overdaad aan informatie de bomen door het bos niet meer, zeker door de opkomst van de vele sociale kanalen.

Andere benadering? Content marketing!

Bedrijven zien (steeds vaker) in dat het delen van verhalen die mensen interesseren een veel efficiëntere en effectievere manier is dan traditionele advertenties. Dit geldt niet alleen voor de korte, maar vooral ook voor de langere termijn. Het pushen van informatie door middel van advertenties werkt steeds minder efficiënt.

Al deze ontwikkelingen vragen om een andere benadering. Bezoekers verbinden zich niet langer met een website of traditionele media alleen en van bedrijven wordt meer en meer gevraagd om hun klanten te binden, te betrekken en verder te helpen. Dus een band op te bouwen met de doelgroep.

Betekenis content marketing

Een manier om dat te doen, is door te verbinden op inhoud door middel van content marketing. Deze strategische marketingbenadering is gericht op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consequente content via het juiste kanaal, de juiste manier en op het juiste moment.wat is content marketing

Content marketing? De strategie

Tactieken die ingezet kunnen worden bij content marketing zijn bijvoorbeeld bloggen, vloggen, linkbuilden met afbeeldingen, het verspreiden van persberichten, het reageren op forums, storytelling, videoproducties en het publiceren van infographics en heldere manuals. De bedoeling? Met kwalitatief hoogwaardige tekst, afbeeldingen, animatie en video een duidelijk gedefinieerde klantengroep aantrekken en behouden.

Hyperrelevantie? Content marketing!

Maar daar zit ‘m dan ook gelijk het probleem. Want vandaag de dag wordt er enorm veel content gemaakt om het content maken. Ieder bedrijf doet er wel ‘iets’ mee en content is een enorm containerbegrip geworden. Het belangrijkste criterium voor goede content marketing is dan ook dat de aangeboden content relevant, zo niet hyperrelevant is. Want alleen zo ben je in staat om je organisatie te laten opvallen in het woud van informatie.

Wat kan je met content marketing?

Met content marketing speel je dus op het juiste moment, op de juiste manier en op de juiste plaats in op de beleving van je klant, denk je na over wat hij of zij wil en ben je dus hyperrelevant. Je biedt prospects en klanten immers waardevolle informatie waarmee ze verder kunnen, zonder direct jouw product of dienst aan te prijzen. En dat zorgt voor klantenbinding die je in de toekomst veel loyaliteit kan opleveren!

Content marketing? Doordenken graag!

Het is dan ook niet verwonderlijk dat een goed doordachte strategie voor content marketing veel tijd en een goed beleid vraagt! Want hoe zet je nu zoiets op, waar begin je en hoe houd je het bij? Waar moet je op letten, wat doe je wel en wat beter niet? Denk er goed over na!

Ook haarscherpe content marketing?

Wil je weten wat content marketing voor jouw organisatie kan betekenen? We helpen je graag met jouw online vindbaarheid en uitstraling. Zo kunnen we met onze jarenlange expertise en in samenwerking met online marketingbureau Ditisabc uitstekend een uitgebreide zoekwoordenanalyse doen en relevante blogs en landingspagina’s schrijven. Meer weten? Laten we dan eens brainstormen!

One Reply to “Content marketing: wat is het en wat kan je ermee?”

  1. Pingback: Samenwerking met Ditisabc voor content marketing - T.KST.NTW.RP # strategie, concept & creatie @tekst